• Alle benodigde kennis om u te ondersteunen op juridisch gebied
  • Onafhankelijk fiscaal en juridisch advies bij fiscale bezwaarprocedures en rechtbankprocedures
  • Fiscale en juridische dienstverlening gericht op uw specifieke situatie
  • Juridische ondersteuning vanuit een fiscale hoek

Fiscale bezwaarprocedures en rechtbankprocedures


  • Bedrijfsovernames

  • Onafhankelijk fiscaal en juridisch advies bij een bedrijfsovername

  • Geschikt voor MKB

Geschikt voor:

MKB


Neem contact op

Terug

De dienst

Valkenpoort is een fiscaal juridisch adviesbureau, met 30 jaar ervaring in het voeren van fiscale- bezwaar en rechtbankprocedures. Bij Valkenpoort staan onze persoonlijke benadering en professionele werkwijze centraal. Uw belangrijke fiscale en juridische zaken zijn dus gegarandeerd in veilige en kundige handen!

In het geval u een conflict met de belastingdienst heeft, kunnen onze experts de bezwaar- en rechtbankprocedure voor u voeren. Uiteraard doen wij dat zo nodig in nauwe samenwerking met uw accountant. Ons team bestaande uit een fiscaaljurist, bedrijfsjuristen, financieel planner, administratieconsulenten en pensioen- en assurantieadviseurs staan voor u paraat.

Voordat wij aan de procedure beginnen, maken wij samen met u een afweging om te kijken of de kosten van de procedure opwegen tegen het eventuele voordeel; een mogelijkheid is ook om met de belastingdienst een schikking te treffen.

In het geval u een geschil heeft met de belastingdienst, is het uitermate belangrijk dat u tijdig bezwaar of beroep aantekent.


Neem contact op

De dienst

Rechter vermindert aanslagen belastingdienst met ruim 1,5 miljoen.

Een discotheek kreeg gedurende een aantal dagen in de nachtelijke uren bezoek van medewerkers van de belastingdienst, waarbij zij zich voordeden als klanten (zichtwaarneming). De belastingdienstmedewerkers telden in het totaal gemiddeld 23 medewerkers per avond. In het later uitgevoerde boekenonderzoek constateerden zij vanuit de administratie dat er op betreffende avonden slechts 18 werknemers in de loonadministratie waren verantwoord. De belastingdienst kwam vervolgens in een uitgebreid controlerapport tot de conclusie dat er telkens 5 medewerkers zwart werden uitbetaald en dat er dus ook sprake was van zwarte inkomsten. Het totaal van de belastingaanslagen omzetbelasting, loonheffingen en inkomstenbelasting liep op tot 1,6 miljoen euro.

Zowel in de eindbespreking van de belastingcontrole als in de bezwaarprocedure was door de ondernemer aangegeven dat het verschil was ontstaan door beveiligers, welke hun loon verdienden uit de fooien welke zij ontvingen. De belastingdienst wees het bezwaar echter af, waarna door Valkenpoort beroep werd ingesteld bij de rechter. Na het indienen van een uitgebreid beroepsschrift en de toelichting op de mondelinge zitting, kwam de rechtbank tot de conclusie dat de belastingdienst de aanslagen ten onrechte had opgelegd. Wel bleef ongeveer € 45.000,- aan aanslagen in stand omdat de ondernemer de fooien van de beveiligers in de loonheffing had moeten betrekken.


Neem contact op


Image

Naam
contactpersoon

Bel: 06 12 34 56 7


Neem contact op


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Persoonlijk contact
  • Eenvoudig benaderbaar
  • Betrouwbaar en transparant